Bouwheer

Hylja Projects is een zusterbedrijf van Bouwbedrijf Janssen bvba. Deze bekende bouwfirma werd in 1972 opgericht door Hendrik Janssen. Eind jaren ‘70 richtten ze zich steeds meer op openbare werken zoals ontmoetingscentra, sportcomplexen, schoolgebouwen en rusthuizen, welke ruwbouw, restauratie alsook totaalafwerking omvatte.

In 1981, nu 34 jaar geleden, werden de nieuwe bedrijfsgebouwen in gebruik genomen op het industrieterrein in Opglabbeek en werd er alsmaar uitgebreid en vernieuwd, zoals bijvoorbeeld de interieurafdeling met specialisatie interieurbouw en afwerking.

In 2004 werden de burelen en voorgevels volledig vernieuwd met als ontwerper Architect Victor Simoni.
Vandaag lanceert Hendrik Janssen, samen met dochter Yvette en zonen Lino en Carlo, een modern wonen winkelproject midden in het centrum van Opglabbeek. Residentie Hendricus wordt meteen de kroon op het werk van dit familiebedrijf, dat fungeert als bouwheer, aannemer ruwbouw en afwerking en verkoop van het project.


Duurzaam

Duurzaamheid zit vanaf de ontwerpfase door Hendricus verweven. De compactheid van het gebouw reduceert de energiebehoefte. Hoogwaardige isolatie, een goede luchtdichtheid en een slim mechanisch ventilatiesysteem zorgen voor lagere energiefacturen.


Simoni Architecten

Het enthousiaste team medewerkers van Simoni Architecten, het bureau rond de gerenommeerde architect Vittorio Simoni, staat garant voor diverse realisaties in binnen- en buitenland.

Met zijn ervaring vanuit de interieurarchitectuur kent Vittorio Simoni perfect de parameters voor kwalitatief wonen. Meerdere realisaties van Vittorio Simoni zijn inmiddels bekroond. Ondermeer het hotel Lombok Lodge in Indonesië behoort sinds kort tot de beste hotels ter wereld.

Zijn ervaring uit recente opdrachten in diverse disciplines met o.a. het hotel Terhills op de voormalige mijnsite te Eisden, meerdere klassevolle inrichtingen van appartementen in diverse residenties dragen ontegensprekelijk bij tot de woonkwaliteit van residentie Hendricus.


Schellens Architecten

Schellens Architecten is een multidisciplinair architectenbureau uit Hasselt. Met een jarenlange ervaring in residentieel vastgoed, projectontwikkeling en industriebouw maakt Francis Schellens het mogelijk om kwaliteitsvolle en hedendaagse architectuur aan te bieden.

Bij de zoektocht naar stedenbouwkundige en architecturale kwaliteit en vernieuwing, voldoet zijn architectuur perfect aan de doelstellingen van de veranderende maatschappij. Hiervan getuige eerder gerealiseerde inbreidingsprojecten te Leuven, Ronse, Genk.

Met eenzelfde bezieling heeft het bureau het ontwerp aangevat voor Opglabbeek waar rust en wonen verenigd kunnen worden in het centrum, met aandacht voor zowel woonkwaliteit, welzijn, publieke ruimte als gemeentelijke kernondersteuning.

De ambitie van het ontwerp bestaat er ondermeer in om alle woongelegenheden te richten naar ruime, zongerichte terrassen rond een aantrekkelijk binnenplein. Daar waar het binnenplein inzet op eenheid en samenhang, wordt de buitenzijde van de onderscheiden bouwvolumes gediversifieerd: een kenmerkend hoekaccent, gevarieerd materiaalgebruik en verschillende woontypologieën.